statistiche di accesso

Ocet Balsamiczny bez karmelu.

Ocet balsamiczny bez karmelu i barwników.
płynny, bardzo ciemny, kwaskowy, intensywny, aromat z nutami drewna.
Ocet powstały na bazie gotowanego moszczu z winogron oraz octu winnego.
Nie zawiera karmelu dla zapewnienia wspaniałego smaku i wysokiej jakości.

Zastosowanie

Świetnie sprawdza się do przygotowywania dressingów, a także do przystawek słodkich lub wytrawnych.

Gęstość

1.2 średnia.

Składniki

Gotowany Moszcz winogronowy(30%) i ocet winny(70%). Moszcz pochodzący z własnych winnic i selekcjonowanych przez województwo Emilia Romagna. (Lambrusco di Sorbara DOC). Ocet winny z Emilii Romagni

Nie zawiera

barwników, konserwantów, alergenów, karmelu.

Kwasowość

6%

Temp. przechowywania

0° - 30° C

Ważność

5 lat

Dostępny w poj.:

250 ml

Atrakcyjność sensoryczna

Wygląd

płynny, bardzo ciemna barwna.

Zapach

Intensywny, trwały, lekkie nuty drzewne, przyjemny aromat octowy.

Smak

Smak słodko-kwaśny, przyjemny, zrównoważony.

Wartości odżywcze

Wartość energetyczna

100 Kcal – 427 kJ

Tłuszcze

0 g

W tym nasycone

0 g

Węglowodany

20 g

W tym cukry

20 g

Sól

0,03 g

Białko

0,5 g

Ocet balsamiczny bez karmelu i barwników powstał aby zapewnić Państwu wysoką jakość i smak, bez szkodliwych dodatków. 

Pyszny dodatek do przystawek, zarówno tych słodkich jak i tych wytrawnych. Najlepiej nadaje się do dressingów i marynat.