SILVER IGP

Wyrafinowany klasyk dla zbalansowanego smaku.

Naturalny wybór do codziennego użytku.

Zastosowanie

Klasyczny i delikatny dla zrównoważenia smaku.Idealny do prostych letnich sałatek, przepisów o szczególnym smaku, dla delikatnej równowagi pomiędzy słodkim a kwaśnym.

Gęstość

1.24 średnia-wysoka

Składniki

Gotowany Moszcz winogronowy ( 55%) i ocet winny (45%). Moszcz pochodzący z własnych winnic i selekcjonowanych przez województwo Emilia Romagna. Ocet winny z Emilii Romagni.

Nie zawiera

barwników, konserwantów, alergenów i dodatkowych siarczyn, glutenu.

Kwasowość

6%

Temp. przechowywania

0 - 30 C°

Ważność

5 lat

Dostępny w poj.:

250 ml

Atrakcyjność sensoryczna

Wygląd

Wygląd korpusowy i blyszczący, kolor intensywny ciemnobrązowy.

Zapach

Intensywny zapach, charakteryzujący się zrównoważoną nutą kwaśności.

Smak

Smak słodko-kwaśny, przyjemna wyważona ostrość.

Wartości odżywcze

Wartość energetyczna

207 Kcal – 867 kJ

Tłuszcze

0 g

W tym nasycone

0 g

Węglowodany

51 g

W tym cukry

51 g

Białko

0,7 g

Naturalnie... klasyczny i delikatny dla równowagi smaku.
 
Ocet balsamiczny SILVER o zbalansowanej proporcji smaku gorzkiego ze słodkim idealnie komponuje się zarówno z prostymi sałatkami, jak i wyrafinowanymi, wykwintnymi daniami.
Dzięki mistrzowskiemu połączeniu moszczu winogronowego z Emilia Romagna, poddanemu naturalnej fermentacji i powolnemu dojrzewaniu oraz octu winnego, powstaje Ocet Balsamiczny Due Vittorie Argento z Modeny. Wyróżnia się on klasycznym smakiem oraz ulotnym, umiarkowanie cierpkim aromatem.
Zbalansowane cierpkie nuty zadowalają wyrafinowane podniebienia oraz koneserów tej przyprawy swoją charakterystyczną, pikantną naturą. Zarówno zielone, jak i mieszane sałatki oraz gotowane na parze czy surowe warzywa zostają momentalnie okraszone aromatem oraz smakowitością wymyślnych potraw. Wystarczy także jedynie kilka kropel, by wzbogacić świeży smak sałatek z owoców morza, mięsa skorupiaków czy chrupkich smażonych ryb.
Chronione Oznaczenie Geograficzne