statistiche di accesso

GOLD – BIO

Naturalnie...
Uzyskany tylko i wyłącznie z winorośli uprawianych metodą biologiczną, bez użycia pestycydów i w pełnym szacunku dla środowiska.
Cały proces jest certyfikowany, aby zapewnić zgodność z najwyższymi standardami gwarantowanymi przez organizację Certyfikującą.

Zastosowanie

Bardzo wydajny w użyciu, jest doskonałym wzmacniaczem smaku potraw bez ich maskowania. Idealny balans pomiędzy słodkim a kwaśnym czyni go uniwersalną przyprawą.
Szczególnie zalecany do krwistej wołowiny, ryb i owoców morza, serów dojrzewających i sałatek z rozmaiconymi dodatkami lub do zup, by podkreślić smaki.
Przyjemny, charakterystyczny smak, gdy łączy się z owocami takimi jak: truskawki, figi lub z lodami waniliowymi.

Gęstość

1.33 wysoka

Składniki

Ocet balsamiczny z Modeny BIO 99% ( moszcz winogronowy BIO, ocet winny BIO), moszcz winogronowy BIO.

Nie zawiera

barwników, konserwantów , alergenów, dodatkowych siarczynów, glutenu

Kwasowość

6%

Temp. przechowywania

0° - 30° C

Ważność

5 lat

Dostępny w poj.:

125 ml

Atrakcyjność sensoryczna

Wygląd

Gęsty wygląd, czysty i błyszczący, brązowy głęboki kolor.

Zapach

Intensywny, a zarazem delikatny, przyjemnie octowy z delikatną nutą drewna.

Smak

Smak słodko-kwaśny, doskonale zrównoważony, długi i przyjemny.

Wartości odżywcze

Wartość energetyczna

331 Kcal – 1409 kJ

Tłuszcze

0 g

W tym nasycone

0 g

Węglowodany

77 g

W tym cukry

77 g

Sól

0,04 g

Białko

1,3 g