statistiche di accesso

Dolceto

Ocet Due Vittorie Dolceto
Jedyny biały słodki ocet, wytwarzany w taki sam sposób jak octy balsamiczne, czyli poprzez zmieszanie gotowanego moszczu z białych winogron z octem winnym. Dzięki temu uzyskuje harmonie między słodkim, a kwaśnym smakiem.
Nowość od Due Vittorie !

Zastosowanie

Stosowany w kuchni, idealny na świeże sałatki, gotowane warzywa oraz do białego mięsa, łososia i owoców morza. Wybornie wzbogaca smak sałatek owocowych oraz truskawek.

Wyśmienicie nadaje się jako bezalkoholowe prosecco dodając Dolceto do wody gazowanej, zamiast kupnych syropów.

Gęstość

1.2 średnio-wysoka

Składniki

Skoncentrowany moszcz z białych winogron 60%, ocet winny, ocet balsamiczny z Modeny IGP 1% (gotowany moszcz winogronowy, ocet winny).

Nie zawiera

barwników, konserwantów, dodatkowych siarczyn.

Kwasowość

4%

Temp. przechowywania

0° - 30° C

Ważność

5 lat

Dostępny w poj.:

250 ml

Atrakcyjność sensoryczna

Wygląd

Delikatny, jasny, białe złoto.

Zapach

Świeżość z bukietem kwiatów, okrągła słodycz, która równoważy delikatnie wyczuwalną kwasowość.

Smak

Kwiecisty, słodki i harmonijny.

Wartości odżywcze

Wartość energetyczna

230 Kcal – 980 kJ

Tłuszcze

0 g

W tym nasycone

0 g

Węglowodany

52 g

W tym cukry

52 g

Sól

0,03 g

Białko

0 g