BORDOLESE IGP

Wysoko jakościowe surowce. Otrzymany poprzez opracowanie i mieszanie różnych octów według ich charakterystyk i starzenia, z moszczem winogronowym pochodzący z specyficznych winoroślin jak DPC 030 . Nie zawiera zagęszczaczy i dodatkowych siarczyn.

Zastosowanie

Do gotowania i marynat mięsnych. Daje potrawom akcent świeżości.

Gęstość

> 1,07

Składniki

Moszcz winogronowy 30%, ocet winny, barwnik 150d.

Nie zawiera

konserwantów , zagęszczaczy, glutenu

Kwasowość

6%

Temp. przechowywania

0° - 30° C

Ważność

5 lat

Dostępny w poj.:

250 ml i 500 ml

Atrakcyjność sensoryczna

Wygląd

Czarny, płynny.

Zapach

Delikatny, octowy.

Smak

Typowo aromatyczny, słodko-kwaśny, owocowy, świeży.

Wartości odżywcze

Wartość energetyczna

96 Kcal – 411 kJ

Tłuszcze

0 g

W tym nasycone

0 g

Węglowodany

19 g

W tym cukry

19 g

Białko

0,3 g

Umiejętnie opracowany moszcz winogronowy i większa zawartość moszczu przyczyniają się do przyjemnego słodko-kwaśnego smaku. Brak przewagi jednego nad drugim, o owocowym świeżym aromacie, bez typowego uczucia spalonego moszczu. Dzięki temu jest delikatny, aksamitny i nie maskuje potrawy.